Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Υπάρχουν και νόμοι για τα ζώα!....

Πόσο προστατεύονται τα ζώα?...

Πολύς κόσμος έχει βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να είναι μάρτυρας σε μια πράξη ασέβειας απέναντι σε ζώο και να έχει τη δυνατότητα να το υπερασπιστεί.
Αυτό συμβαίνει γιατί λίγοι από τους ζωόφιλους γνωρίζουν ότι υπάρχουν σχετικοί νόμοι που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των ζώων.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.1197/1981 “Περί προστασίας των ζώων” ΦΕΚ 240/Η1τ.Α:

- Στα ζώα συντροφιάς, εργασίας και εκτροφής, πρέπει να τους παρέχεται από τον ιδιοκτήτη τους η κατάλληλη στοργή και μεταχείριση, η οποία εκφράζεται : α) Χορήγηση κατάλληλης τροφής και νερού στην ανάλογη με το είδος των ζώων ποσότητα.β) Εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και προσαρμοσμένου στον φυσικό τρόπο διαβίωσης τους κατάλυμα.

- Όποιος σκοτώσει, βασανίσει, κακοποιήσει ζώα ή τα εγκαταλείψει αδέσποτα, τιμωρείτε με φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο, σύμφωνα με το άρθρο 8 του παρόντος νόμου.

- Για βασανισμό ή κακομεταχείριση κατά τη μεταφορά τους με εμπορικά πλοία, αεροπλάνα, σιδηροδρόμων και αυτοκινήτων, ευθύνη ως συναυτουργοί αυτής της πράξης έχουν αντίστοιχα οι κυβερνήτες των πλοίων και αεροπλάνων, οι προϊστάμενοι των αμαξοστοιχιών και οι οδηγοί των αυτοκινήτων. Και τιμωρούνται με τις ανάλογες ποινές.

- Με την ποινή της φυλάκισης και του χρηματικού πρόστιμου, τιμωρείται όποιος προσπαθήσει με την χρήση πυροβόλου όπλου να τιθασεύσει ή να συλλάβει ζώα. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις άμυνας και όταν τα ζώα με ειδική διάταξη χαρακτηρίζονται ως θηράματα.



Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ίδιου νόμου υπεύθυνοι για την εφαρμογή του, είναι το Υπουργείο Γεωργίας και η Αστυνομική αρχή.

6 σχόλια:

  1. Τα ζώα τα ζώα μήπως πρέπει να καταργήσουμε αυτή τη λέξη και να μάθουμε να την ενοούμε αλιώς το μόνο όν που του ταιριάζει είναι ο άνθρωπος καλώς υπάρχουν νόμοι.
    καλη σου νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Εύα,οι νόμοι υπάρχουν αλλά το κατά πόσο εφαρμόζονται,αυτό είναι άλλη ιστορία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δυστυχώς σπάνια εφαρμόζονται στη χώρα μας γιατί όλοι μας είμαστε βαθιά ρατσιστές απέναντί τους. Από το ίδιο το κράτος που τα θανατώνει με τον μπόγια, μέχρι τον καθένα μας που ή τα ρίχνει φόλα γιατί τον ενοχλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννη Παππά

    Καλώς ήρθες και από το εξοχικό μου.
    Πολύ σωστά και λογικά τοποθετήθηκες....
    Ετσι είναι τελικά.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. anastaciag

    Όντως Αναστασία μου..
    Νόμοι υπάρχουν...κατά πόσον όμως εφαρμόζονται?...

    Την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tyler Durden

    Είμαστε ρατσιστές...
    Είναι αλήθεια Tyler....
    Δεν μπορούμε να καταλάβουμε εμείς οι άνθρωποι?....ότι όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα πάνω στην γη... ή δεν θέλουμε.... μήπως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ που ήρθατε και αφήσατε το σχόλιό σας!
Σχόλια ΑΝΩΝΥΜΑ ή ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ θα διαγράφονται.