Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ!...

Dividers, Animated Dividers, Keefers, Welcome, Comments



ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ!..KAI OXI MONO!...



-Μην πλησιάζεις θα σε δαγκώσει!



-Αν δεν είσαι καλό παιδί θα σε φάει ο σκύλος!



-Μακριά θα σε γεμίσει μικρόβια!



Έτσι εκφράζονται οι φόβοι και τα παιδικά τραύματα των ανθρώπων, που μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά, και που τοποθετούν όλα αδιακρίτως τα σκυλιά στην κατηγορία του λυσσασμένου, μιαρού και επικίνδυνου ζώου.



Είναι βέβαια γεγονός ότι μια ανεπτυγμένη επαφή με ένα σκύλο δημιουργεί αξεπέραστες φοβίες που διαρκούν μια ολόκληρη ζωή.
Και όταν ο γονιός φοβάται, μισεί ή - στην καλύτερη περίπτωση - αντιπαθεί τα σκυλιά, εμποδίζει τα παιδιά να αποκαταστήσουν μια φυσιολογική και εποικοδομητική σχέση με το πιο πιστό, το πιο συμβιωτικό, το πιο ανθρώπινο ζώο το σκύλο.



Η φιλοζωία στον κόσμο βρίσκεται ακόμα στο νηπιακό στάδιο.
Παρόλο που οι κάτοικοι των χωριών χρησιμοποιούν από παλιά τα σκυλιά για το κυνήγι ή για τη φύλαξη των κοπαδιών τους οι κάτοικοι των πόλεων μόλις την τελευταία δεκαετία άρχισαν να εξοικειώνονται με την ιδέα του σκύλου - συντρόφου στο σπίτι.



Δεν λείπουν βέβαια και οι υπερβολές που δίνουν λαβή για σχόλια όπως: Κοίτα που ξοδεύουν τα λεφτά τους. Δεν τα δίνουν καλύτερα σε κανένα φτωχό.




Ο σκύλος όπως ξέρουμε όλοι είναι ο καλύτερος μας φίλος και πρέπει να τον αγαπάμε και όχι να τον απεχθανόμαστε και να τον μισούμε όπως κάνει ο περισσότερος πληθυσμός των ανθρώπων.
Ο σκύλος εκπαιδεύεται στο κυνήγι και ως σύντροφος.



Μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν τον σκύλο, για να το διδάξουν κι αυτά αργότερα, στα δικά τους παιδιά.
Όποιος σέβεται τον σκύλο, σέβεται και όλα τα ζώα.



Η ημέρα των Ζώων, που εορτάζεται σε όλο τον κόσμο την 4η Οκτωβρίου, καθιερώθηκε το 1923 στην Τσεχοσλοβακία.
Σημειωτέον ότι κατά την ημέρα αυτή τιμάται η μνήμη δύο Αγίων Ζωόφιλων - Προστατών των Ζώων. Από μεν την Ορθόδοξη Εκκλησία η μνήμη του φιλοσόφου Αγίου Ιερόθεου, Αρχιεπισκόπου-Μητροπολίτου Αθηνών προ πεντακοσίων περίπου ετών, στον οποίο οφείλεται και το "εις γαρ ψυχήν μη ζωοφίλον ούν εισελεύσεται σοφία", από δε την Καθολική Εκκλησία η μνήμη του επίσης ζωόφιλου Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.


Το βρήκα εδώ

Και βέβαια εγώ θα συμπληρώσω ότι θα πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά μας να αγαπάνε και να σέβονται όλα τα ζώα και όχι μόνο τον σκύλο!
Θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε όλοι μας ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουμε και εμείς πάνω στην γη!
Όπως θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι εμείς οι ..."καλοί άνθρωποι" ότι η φύση εκδικείται!


Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω!!! που βαθμολογήσατε!...


Dividers, Animated Dividers, Keefers, Welcome, Comments

9 σχόλια:

  1. Υπέροχη αυτή η ανάρτηση. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως τα ζώα κάνουν καλό στην υγεία μας ,και πρέπει τα παιδιά μας να τα μαθαίνουμε απο νωρίς να είναι φίλοι μαζί τους και οχι να τα φοβούνται. Άλλωστε είναι γνωστό ότι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου .Κάπου διάβασα ότι οι καρδιοπαθείς θα είναι πολύ καλό για την υγεία τους ,να έχουν δίπλα τους ένα σκύλο.Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Εύα. Πολλά πράγματα θα πρέπει να μάθωμε στα παιδιά. Και το πώς ν' αγαπούνε τα ζώα, όχι μόνο τους σκύλους, και τη φύση και το περιβάλλον.
    Θα πρέπει όμως πρώτα να ξεκινήσωμε από τους εαυτούς μας. Εμείς θα πρέπει να μαθωμε πρώτα νάμαστε σωστοί απέναντι σ' όλα αυτα.
    Και να τα σεβόμαστε.
    Καλή σου μέρα.
    Κωστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτελους εχω παλι ιντερνετ! Ευχαριστω για τα περαστικα, ευτυχως και η Σαντυ και ο Μικυ γλιτωσαν με ενεσεις, τροφικη δηλητηριαση απο κωλοκονσερβα που αναγκαστηκα να παρω απο σουπερ μαρκετ αφου ξεμεινα μερα που ηταν κλειστα τα κτηνιατρεια.
    Αυριο παλι για γιατρο ειμαστε αφου σημερα ο Μικυ δε μπορει να πατησει τα πισω ποδια του σα να τον ποναει οταν το κανει. Θα τρελαθω στο τελος, τα προσεχουμε πιο πολυ απο παιδια ποιος τα γκαντεμιαζει και ολο κατι παθαινουν; Τελος παντων
    Εχω να πω οτι εκνευριζομαι ΠΟΛΥ με οσους περνανε τα ηλιθια κολληματα τους και στις επομενες γενιες. Ειχε βρει η μαλλον με ειχε βρει, ενας κουκλος σκυλος, τον πηγα σε κτηνιατρο αλλα τον εδωσα να σωθει απο τις φολες αφου οπως μου ειπαν οι μαλακες που ειχα γειτονες"και τιποτα να μην εχει θα εχει αρρωστιες" Αντε βγαλε συμπερασμα! Λες και οι ανθρωποι ειναι αποστειρωμενοι εκ φυσεως και ολα τα αλλα ζωα εχουν αρρωστιες που καραδοκουν να μας σκοτωσουν!
    Επισης τα φοβουνται γιατι ειναι αγρια...Δεν εχω δει κανενα ζωο πιο αγριο απο τον ανθρωπο και μαλιστα με μια αγριοτητα μη προβλεψιμη ακομη και αναιτια!Ας να παρουμε μαθηματα απο τα ζωα μπας και βελτιωθει και το δικο μας ειδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. evelina
    Εβελίνα μου έτσι είναι!
    Πρέπει τα παιδιά από μικρά πολύ μικρά θα πρέπει να μαθαίνουν ότι πρέπει να τα αγαπάμε και προπάντων να τα σεβόμαστε!
    http://oscar-kiko-izi.blogspot.com/search/label/%CE%97%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%99
    Τα ζώα Εβελίνα μου γενικά προσφέρουν πολλά πράγματα στον άνθρωπο και μάλιστα γενναιόδορα! Πήγαινε στον παραπάνω link και θα καταλάβεις!
    Την αγάπη μου και ευχαριστώ που ήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Naturedigital

    Κωστή μακάρι και να ήταν έτσι τα πράγματα!
    Δυστυχώς κάθε ώρα κάθε μέρα γίνοντα κακοποιήσεις ζώων και δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό!....
    Ποιά μάνα βγάζει τέτοιους ανθρώπους!
    .....................
    Ευχαριστώ που ήρθες και άφησες το σχόλιό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νηρηιδα

    Νηρηίδα μου πράγματι πιό άγριο και πιό παράλογο ζώο από τον άνθρωπο δεν νομίζω ότι υπάρχει!
    Ελπίζω όλα τώρα να σου είναι καλά!
    Ευχαριστώ που ήρθες και άφησες το σχόλιό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαθαίνεται Ευάκι μου η Αγάπη ,μαθαίνεται στα μικρά παιδιά από κούνια για να εμπαιδωθεί συνειδητά στους ενήλικες, Αλλιώς δεν θα μάθουν ποτε ν΄αγαπούν.

    Οι αθώες ψυχές των παιδιών δεν κάνουν διακρίσεις ,αγαπούν τα ζωάκια,τους ανθρώπους ,όταν εισπράτουν αγάπη και τρυφερότητα.
    Αντιστρόφως φοβούνται τα πάντα εξ΄ίσου όταν εκπέμπουν βία, κακία,αγριάδα ,άρνηση...
    Απλά φυσικά μαθήματα σχέσης κι επικοινωνίας...
    Δύσκολο κι σύνθετο όμως το μήνυμα που μας στέλνει η φύση για να το αντιληφθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λυγερη

    Λυγερή μου προχθές ένα πρωί κάθισα στην πλατεία Κοτζιά μ΄ένα φίλο για ένα καφέ
    Εκεί όπως ξέρουμε υπάρχουν πάρα πολλά περιστέρια και κάποιοι ευτυχώς τα ταίζουν.
    Ετσι λοιπόν εκείνη την ώρα ήρθε κάποια κυρία, τους έρριξε τροφή και αυτά μαζέφτηκαν για να φάνε εξοικειωμένα ως γνωστόν...με...τους ανθρώπους!
    Κάι κάποια στιγμή μπήκε ανάμεσά τους ένα παιδάκι περίπου 3-4 ετών και με πολύ κακία προσπαθούσε να κλωτσήσει (όχι να διώξει μόνο αλλά και ούτε να παίξει μαζί τους) για να μη τα αφήσει να φάνε!... Οι γονείς του πιό πέρα το καμάρωναν... Ενώ εγώ ένοιωσα την επιθυμία να πλησιάσω το παιδάκι και με πολύ γλυκό και ήρεμο τρόπο να του εξηγήσω ότι τα περιστέρια δεν τα κλωτσάμε αλλά τα αγαπάμε και τα σεβόμαστε!....
    Δυστυχώς όμως η παρέα μου δεν μου το επέτρεψε καί έτσι με πολύ θυμό του είπα να φύγουμε διότι εγώ δεν μπορούσα να βλέπω αυτή την σκηνή!
    Φύγαμε και στην διαδρομή προσπάθησε να με πείσει ότι το παιδάκι έπαιζε!...........
    ..............

    Σ΄ευχαριστώ που ήρθες Λυγερή μου....
    Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το συγκεκριμένο θέμα....
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eva καλή μου, τα παιδιά ότι βλέπουν απο μας κάνουν..δεν είναι ανάγκη να τους το λέμε .. παραδειγματίζωνται απο μας, τους γωνείς,απο το δικό μας φέρσιμο απέναντι στα ζωάκια ..τα παιδιά είναι "σφουγγάρια" μιμούνται απο αυτό που ζούν δίπλα μας...άρα εμείς οι μεγάλοι φταίμε που δεν εχουν παιδία ως προς τα ζωάκια και όχι μόνο βέβαια!

    Να είσαι καλά!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ που ήρθατε και αφήσατε το σχόλιό σας!
Σχόλια ΑΝΩΝΥΜΑ ή ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ θα διαγράφονται.